5 najčešćih proverenih sastojaka u anti-aging kremama

provereni-sastojci-u-kozmetici

Iako svakodnevno naučnici iz oblasti kozmetologije kreiraju nove inovativne sastojke za anti-aging proizvode, ipak  vremenom se održavaju oni stari-provereni poput hijalurona, kolagena, ali još nekih manje poznatih.

1. HIJALURON

hijaluron

Dobro je poznato da se hijaluron prirodno nalazi u koži. Sposoban je da veže veliku količinu vode i drži je “zarobljenu u koži”, pomaže da koža bude ne samo hidrirana, već ima i snažan anti-aging efekat. Ipak, dobro je obratiti na veličine molekula hijaluronske kiseline jer većina proizvoda na tržištu je sa molekulima koji ne mogu da prodru u kožu (ipak hidriraju spolja) ili pak prodiru pliće u kožu. Što manji molekul, pa od skoro i 3D hijaluron dokazano prodiru dublje i obezbedjuju anti-aging efekat.

Naša preporuka: HYALURONIC CONCENTRATE FOR FACE

2. KOLAGEN

kolagenKolagenska vlakna se prirono nalaze u koži, i čine kolagensku mrežu koja najprostije rečeno gradi mrežu koja čini kožu čvrstom tj. Ne dozvoljava joj da bude opuštena. Ipak s godinama, kolagenska mreža slabi, kolagenska vlakna “pucaju” i koža se postepeno opušta. Kolagen i svi stimulatori dodatne proizvodnje kolagena su provereni sa anti-aging efektom.

Naša preporuka: COLLAGEN- DERMA REPAIR

3. RETINOL

retinolRetinol, prirodni oblik vitamina A. Deluje na smanjenje pojave bora, ali ujedno i povećava debljinu kože i elastičnost pa je koža zategnutija i jedrija. Ipak,sa retinolom treba biti obazriv jer čist oblik u jakim koncentracijama ima niz neželjenih dejstva i ne preporučuje se u trudnoći i tokom perioda dojenja. Ipak, nauka je dovoljno napredovala i našla prirodne izvore prekusora vitamina A, koji ima slabije dejstvo, ali vremenom daje rezultate kao sam Retinol.

Naša preporuka: ULTRALIFTING DAY SERUM

4. PEPTIDI

peptidi-u-kozmeticiPeptidi su mali proteini koji pomažu u stimuliranju rasta i proliferaciju novih ćelija kože, ali i potpomažu regeneraciju kože. U ovom trenutku postoje brojni peptidi sa dokazanim anti-aging efektom i svakako su značajan sastojak anti aging preparata. Vredno je obratiti pažnju na njih jer je kozmetologija sve više usmerena na otkrivanje novih podvrsta peptida i polipeptida.

Naša preporuka: DERMAGENIQ

5. ANTIOKSIDANSI

antioxidanti-u-kozmeticiPoznato je da se antioksidansi bore protiv slobodnih radikala koji su zaduženi za starenje kože, njeno oštećenje usled spoljašnjih faktora. Najpoznatiji su vitamini A, C, E, selen, likopen i beta-karoten. Dodatni plus je što oni imaju i nutritivnu vrednost te hrane kožu, i ne samo da utiču na regeneraciju već postojećih oštećenja, već vrše prevenciju daljih oštećenja.

Naša preporuka: MULTI VITAMIN MESO THERAPY