Aktivni sastojci u kozmetici

aktivni-sastojci-u-kozmetici

SkinFill-Up (LipoFill) – Vidljivo povećan broj i veličina adipocita, smanjenje dubokih bora, stimuliše sazrevanje ćelija odgovornih za sintezu triglicerida, aktivna supstanca bogata je sezaminom.  Smanjuje broj i dubinu bora, vraća koži elastičnost, hidrira, smanjuje crvenilo i iritacije. (FILLER&CONTOUR tretman i FILLER&CONTOUR linija za kućnu negu)

NeuroTransfer (oligosaharid) – Izgrađen je uglavnom od 2 uronične kiseline (guluronske i manuronske), koje se dobijaju od Laminaria hiperborea i algea nigrescensa iz Lezonije. Štiti komunikacijski neuronsko-fibroblast od neuronizacije, štiti fibroblast od toksične neuronizacije (tzv. fibrozing), čuva i pojačava sintezu kolagena i elastina. Efekat se ogleda u smanjenju broja i dubine finih linija i dubljih bora. (FILLER&CONTOUR tretman i FILLER&CONTOUR linija za kućnu negu)

Hijaluronska kiselina – Glicosaminoglican (GAG). Polovina HA nalazi se u koži. Koncentracija HA se smanjuje tokom starenja (do 50%). Jedan molekul HA vezuje 250 čestica vode. KLJUČNI MOLEKUL UMEŠAN U VLAŽNOST KOŽE. STABILIZACIJA KOLAGENA I ELASTINSKE STRUKTURE.

HIALU-LIFT EXPRESS Complex (red algae extract, HA) sinergija hijaluronske kiseline i gela crvenih algi ima dejstvo na kožu u smislu zaglađivanja i zatezanja kože. Takođe smanjuje vidljivost bora i povećava elastičnost kože, hidrira kožu, nadoknađuje nedostatak lipida, regeneriše kožu. (FILLER&CONTOUR tretman i FILLER&CONTOUR linija za kućnu negu)

RETINIL PALMITAT je stabilna forma Reetinola, nije agresivan za kožu, deluje sporije ali efekat je isti kao kod upotrebe Retinola. Podstiče se epitelizacija, keratinizacija, poboljšava se elastičnost kože, dok se eliminiše suvoća kože, i uklanjaju se mrtve ćelije. (ULTRA LIFTING tretman i ULTRA LIFTING linija za kućnu negu)

RETINOL U LIPIDNIM SFERAMA sojinog ulja gde lipidne sfere služe kao nosači Retinola u dublje slojeve kože. Poznatoje da sojino ulje spada u lakša ulja, sa dubljom penetracijom. Ovim se omogućava vešičasovono otpuštanje manjih doza Retinola, kako ne bi došlo do iritacija a učinak je naučno dokazan. (ULTRA LIFTING tretman i ULTRA LIFTING linija za kućnu negu)

PLAVI RETINOL (cyanophycea) je biljni ekvivalent vitaminu A. Dobija se iz retke plave mikroalge, obiluje proteinima, lipidima i liposaharadimia, kao i vitaminima, posebno kompleksom vitamina B i A. Dokazano zaglađuje kožu i povećava gustinu epidermisa uz snažno rejuvenativno dejstvo. (ULTRA LIFTING tretman i ULTRA LIFTING linija za kućnu negu)

Vitamin E – najčešći sastojak kozmetičkih proizvoda sa višostrukim delovanjem na kožu. Lako se inkorporira u strukturu ćelijske membrane i lipide epidermalnog intercelularnog sloja. Odličan je antioksidant i inhibitor slobodnih radikala. On štiti kolagenska i elastinska vlakna od degradacije.

Kompleks proteini slatkog badema i maslinovog voska dopunjuju prirodnu strukturu epidermalnih lipida, ojačavajući barijersku funkciju. Oni u ovom obliku kompleksa zajedno vraćaju odgovarajući nivo vlage u koži. (ULTRA LIFTING tretman i ULTRA LIFTING linija za kućnu negu)
Glicerin hidrira duboke slojeve epidermisa zahvaljujući veoma jakim higroskopskim svojstvima. Takođe jasno poboljšava elastičnost i mekoću epidermisa.

LiftXpress-A complexINOVATIVNI kompleks različitih oblika vitamina A koji deluju na zatezanje i regeneraciju kože bez iritacija. (Tightening lifting serum day 540 – Ultra Lifting linija)

Biotehnološki lifting kompleks polimera – inovativna formula sa momentalnim efektom zatezanja kože. (ULTRA LIFTING linija za kućnu negu)

Vitamin K – neophodan je za mehanizme pravilnog zgrušavanja krvi, poboljšava lečenje potkožnih petehija i ekhimoza , kao i crvenila i kapilara koji su ispucali ili dilatirani kao posledica mehaničkog ili fizičkog oštećenja zidova krvnih sudova. (CAPILAR INTENSE tretman i CAPILAR INTENSE linija za kućnu negu)

Diosmin i hesperidin – u mikroniziranom obliku jačaju zidove kapilara, smanjuju njihovu propustljivost, štite od daljih oštećenja, čine ih manje osetljivim na negativna dejstva faktora spoljašnje sredine. Supstance koje štite krvne sudove, poboljšavaju elastičnost i sprečavaju njihovo pucanje. (CAPILAR INTENSE tretman i CAPILAR INTENSE linija za kućnu negu)

Vitamini PP i C posvetljuju kožu i stimulišu sintezu potpornog tkiva kože.

Coco-Glucoside-surfaktant dobijen iz kokosovog ulja

Betaine-prirodan, nežan sastojak za čišćenje kože, sa vlažećim efektom

Sodium hyaluronate-za duboku i dugotrajnu hidrataciju, čini kožu čvršćom i na površini pravi film koji sprečava gubitak vlage. Povećavaju glatkost i elastičnost kože.

Allantoin-derivat ureje, efikasno smiruje iritacije, stimuliše obnavljanje, ima vlažeći efekat.

Complex of mint leaves-sadrži flavonoide koji smanjuju iritacije i stimuliše proizvodnju beta-endorfina (“hormona sreće”).

Esculin and Centella asiatica-sfere ovog kompleksa mogu da prodru u duboke slojeve epiderma, učvršćuju i toniraju kožu, imaju produženo dejstvo.

Papaine -omogućava uklanjanje mrtvih ćelija kože, čime se poboljšava tekstura, i dobija zdrava, sjajna koža. Ovaj enzim dobijen iz papaje pomaže kod otvaranja zapušenih pora, ima antiinflamatorno i antibakterijsko dejstvo. (ENZYMATIC MICRO-PEELING i Capilar Intense tretman)

Golden algae extract – sprečava gubitak vlažnosti, stimuliše sintezu kolagena, usporava proces starenja, smanjuje oštećenja nastala usled UV zračenja, zagađenja i stresa. (CAPILAR INTENSE SOOTHING-STRENGTHENING FACE CONCENTRATE)

Vitamin C – multifunkcionalno dejstvo: posvetljuje, ojačava zidove krvnih sudova i štiti kožu od slobodnih radikala (5% VITAMIN C – Dermo Revitalization)

Canola Oil – ulje bogato vitaminom E, smiruje iritacije na koži bilo koje etiologije.

Aloja Vera (Aloe, Aloe vera juice, aloe extract) – prirodni sastojak bogat mukopolisaharidima koji su važna komponenta NMF-a. Vrši izrazitu hidrataciju, umiruje i obnavlja kožu.

Active polysaccharide – obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju epiderma. Stvara zaštitni film na površini kože, čime sprečava TEWL (transepidermalni gubitak vlage).

Kolagen (Collagen) – daje koži odgovarajuću elastičnost i čvrstinu.

Black pearls extract jedinstvena kombinacija proteina i minerala (Mg, Na, P, Ca soli)

Pumpkin proteins štite vlakna kolagena i elastina od razgradnje, obnavljaju ih i vraćaju elastičnost koži. Sadrže proteine pirinča i soje, kao i peptide kvasca. Inhibiraju aktivnost enzima koji su uključeni u degradaciju ekstracelularnog matriksa, čime se ojačava mreža kolagena i elastina. Matriks je posebno važan za osetljivu kožu oko očiju i poboljšava mikrocirkulaciju, značajno smanjuje tamne kolutove i otoke oko očiju.

Cotton seed oil – antioksidans, usporava proces starenja, sadrži vitamin E, omekšava i hidrira.

Corn extract –umiruje, ishranjuje, omekšava, čisti kožu.

Patented peptide complex – visok % peptida koji stimulišu sintezu kolagena i učvršćuju kožu.

Zinc and copper gluconate-antiinflamatorno dejstvo, ubrzavaju obnavljanje kože

Lanolin (specijalno prečišćen) – stvara film na koži i sprečava gubitak vode, smanjuje crvenilo, isušivanje i ljuštenje kože.

Peptide-Ceramide complex-sinergijsko dejstvo stimuliše interćelijsku komunikaciju, podmazuje i balansira procese obnavljanja kože.

Thioproline and thiotaine complex-jača zidove krvnih sudova i čini ih elastičnijim. (CAPILAR INTENSE 3⁰ CELLULAR RESTORATION)

Tetrapeptide-smanjuju crvenilo i minimizuju pojavu dilatiranih kapilara.Mali molekuli peptida duboko prodiru u kožu i stimulišu sintezu kolagena, smanjuju bore, povećavaju elastičnost kože. (CAPILAR INTENSE 3⁰ CELLULAR RESTORATION)

Soy and rice proteins and biotechnological yeast peptide-jačaju mrežu kolagena i elastina, poboljšavaju mikrocirkulaciju i smanjuju otoke oko očiju. (CAPILAR INTENSE 3⁰ CELLULAR FIRMING)