NIJE NEMOGUĆE: Besprekoran ten tokom cele godina!

blistav-ten-irena-eris-srbija

Tokom cele godine i sa promenom vremenskih uslova menjaju se spoljašnji uticaji koji negativno utiču na kožu: sunce, vetar, suv vazduh, itd. Svi ovi faktori narušavaju zaštitnu barijeru kože, isušuju je i samim tim ubrzavaju proces starenja kože, ali i koža postaje grublja i javljaju se različite nesavršenosti kože, pa i iritacije.

Ne briniti, u svega nekoliko svakodnevnih koraka vaša koža će blistati tokom cele godine.

Read More

Nehirurške estetske procedure za uklanjanje bora

Anti-aging kozmetički tretmani lica

Anti-aging kozmetički tretmani lica

Mikrodermoabrazija  – MDA

mikrodermoabrazija-mdaBlaga, neinvazivna procedura sa kojom možete započeti već posle 25-e godine, i to tokom cele godine. Procedura je bezbolna i podrazumeva mehaničko (vakum princip) uklanjanje mrtvih površinskih ćelija sa kože. Tokom tretmana se ujedno koža čisti dubinski, pa je penetracija aktivih sastojaka dublja, a samim tim i bolje delovanje topikalne kozmetike. Po preporuci kozmetičara može se kombinovati sa drugim tretmanima kojima se pod pritiskom unose suplementi u kožu (hidro MDA).

 

Anti-aging kozmetički tretmani lica

Postoje različiti kozmetički tretmani za redukovnje bora, a vi uz konsultaciju sa kozmetičarom izaberite najbolji za vas. Ipak obratite pažnju na kvalitet proizvoda koji se koriste, i uvek birajte one koji imaju kličnički dokazana efikasnost. (Dr Irena Eris tretmani).

Read More

BORE – UZROCI, PREVENCIJA, NEGA I TRETMANI

uzroci nastanka bora i kako ih ukloniti

Bore se na koži vide u vidu finih linija, neravnina, pa sve do dubokih brazdi. Normalno se javljaju kako starimo, ali se mogu javiti i ranije usled mnogobrojnih faktora.

Prve bore se javljaju kao posledica facijalne ekspresije (tzv. smejalice, oko usan, na celu, itd.), a kako starimo one se najbrže produbljuju, dok se uporedo pojavljuju bore i na ostalim delovima kože.

Ostali faktori koji utiču na preranu pojavu bora: foto oštećenja, pušenje, dehidracija, neki lekovi, spoljašnji i genetski faktori. Većina bora se prvo pojavljuje na delovima kože koji su najviše izloženi suncu, posebno na licu, vratu, dekolteu i rukama.

Read More

DA LI JE MOGUĆE USPORITI STARENJE KOŽE?

usporavanje starenja koze

DA! A EVO I KAKO

Starenje kože je vrlo složen biološki proces, ali potpuno prirodan i neizbežan. Prva asocijacija na starenje kože su bore, ali je važno razlikovati biološko starenje od spoljašnjih faktora čije se negativno dejstvo  adekvatnom zaštitom može eliminisati ili umanjiti. Kod biološkog starenja, procese je nemoguće eliminisati, ali svakako današnja nauka (anti-aging medicina i kozmetologija) dokazuje da ih je moguće usporiti.

Read More

NEGA KOŽE ZA SVAKOGA U SVEGA 4 KORAKA

nega-koze-u-4-koraka-dnevna-rutina

 

Nevezano za godine, tip kože, starosnu grupu i eventualne probleme kože, postoje 4 univerzalna koraka za negu kože. Ova 4 koraka su osnov nege svih tipova kože, i njima se postiže održavanje kože u optimalnom stanju, ali se i vrši prevencija pojave preranih znakova starenja.

Read More

PROVERITE DA LI VAM NEDOSTAJE NEKI MINERAL ZA ZDRAVU I NEGOVANU KOŽU

minerali-za-zdravu-kožu

Većina nas zna važnost vitamina za održavanje zdrave kože, ali i samog tela, dok se o mineralima manje zna. Iako igraju ključnu ulogu u unutrašnjim procesima celog tela, ali i kože, i nalaze se u svakoj ćeliji, ipak reklo bi se da manje obraćamo pažnju na eventualan manjak nekog minerala u organizmu. Deficit (manjak) nekog minerala u organizmu se tek na kraju ispolji na koži, dok sve to vreme trpi čitav organizam.

U poslednje vreme ipak se dosta češće spominje npr. nedostatak Magnezijuma koji se manifestuje u vidu grčeva u mišićima ili tokom noći nevoljnim trzanjem nogu, pa i čitavog tela. Ali ovo je samo jedan od minerala koji su bitni za naše zdravlje, ali i za zdravu kožu.

Ono što je još važno napomenuti je činjenica da ne treba odmah posegnuti za suplementima ako prethodno nismo uradili analizu iz krvi koja bi potvrdila manjak nekog minerala, ali za optimalno zdravlje dovoljno je da samo jedemo izbalansiranu ishranu.

minerali-u-kozmetici

7 minerala važnih za našu kožu

Read More

5 najčešćih proverenih sastojaka u anti-aging kremama

provereni-sastojci-u-kozmetici

Iako svakodnevno naučnici iz oblasti kozmetologije kreiraju nove inovativne sastojke za anti-aging proizvode, ipak  vremenom se održavaju oni stari-provereni poput hijalurona, kolagena, ali još nekih manje poznatih.

1. HIJALURON

hijaluron

Dobro je poznato da se hijaluron prirodno nalazi u koži. Sposoban je da veže veliku količinu vode i drži je “zarobljenu u koži”, pomaže da koža bude ne samo hidrirana, već ima i snažan anti-aging efekat. Ipak, dobro je obratiti na veličine molekula hijaluronske kiseline jer većina proizvoda na tržištu je sa molekulima koji ne mogu da prodru u kožu (ipak hidriraju spolja) ili pak prodiru pliće u kožu. Što manji molekul, pa od skoro i 3D hijaluron dokazano prodiru dublje i obezbedjuju anti-aging efekat.

Naša preporuka: HYALURONIC CONCENTRATE FOR FACE
Read More

Kreme, serum, koncentrati – kako izabrati?

deep filler dr irena erisJoš jedna od dilema – kreme, serumi i/ili koncentrati među korisnicima kozmetičkih proizvoda. Sve češće se susrećemo sa savetima o beauty rutini za dan i za noć, kojim redosledom se šta nanosi, ali malo ko zna osnovne razlike između proizvoda koji su tako slični, a opet dovoljno različiti da treba razmisliti o njihovoj primeni.

 

Nepotrebno je napomenuti da bilo koji kozmetički proizvod pre svega treba birati prema tipu kože, a ukoliko je moguće i prema starosnoj dobi. Sledeće na spisku su indikacije, sastav  i aktivni sastojci i tu dolazimo do razrešenje misterije šta je šta.

Read More

Da li kozmetički preparat deluje – kako prepoznati?

Toliko brendova i različitih kozmetičkih proizvoda u ponudi, preporuke drugarica i koleginica, reklame dovodi do već prevelike dileme za koji proizvod se odlučiti. Neko se odlučuje prema brendu, neko prema preporuci, prema sastavu, ceni, itd. Ali mnogo bitnija odluka bi trebala da bude da li neki kozmetički proizvod deluje!?

 

Istina je da svakom proizvodu treba bar 4 nedelje redovne upotrebe da bi pokazao svoje minimalno dejstvo. Dok kod proizvoda za uklanjanje hiperpigmentacija ili lečenje akni treba i po više meseci.

Istina je da ono što odgovara i deluje kod vaše prijateljice ne znači da će delovati kod Vas.

Istina je i da različiti proizvodi služe za različite namene pa shodno tome i različito deluju.

Read More

KOŽA NA GODISNJEM ODMORU

Saznajte sta je najbolje za obnovu koze i kako joj priustiti pravi godisnji odmor.

hydro oleo

Nasoj kozi je potreban odmor, detoksikacija i obnova. Teski makeup, stres, zagadjeni vazduh,manjak sna, losa ishrana,itd. ostavljaju negativne posledice na nas ten. Zato je potrebno kozu odmoriti i vratiti je u ravnotezu.

Read More
?>