Kreme, serum, koncentrati – kako izabrati?

deep filler dr irena erisJoš jedna od dilema – kreme, serumi i/ili koncentrati među korisnicima kozmetičkih proizvoda. Sve češće se susrećemo sa savetima o beauty rutini za dan i za noć, kojim redosledom se šta nanosi, ali malo ko zna osnovne razlike između proizvoda koji su tako slični, a opet dovoljno različiti da treba razmisliti o njihovoj primeni.

 

Nepotrebno je napomenuti da bilo koji kozmetički proizvod pre svega treba birati prema tipu kože, a ukoliko je moguće i prema starosnoj dobi. Sledeće na spisku su indikacije, sastav  i aktivni sastojci i tu dolazimo do razrešenje misterije šta je šta.

Krema

Postoje kreme za dan, noć i za različite namene i indikacije. Jasno je većini da je reč o proizvodima broj jedan za negu kože. Manje poznat podatak je da kreme u svom sastavu imaju manji broj aktivnih sastojaka, sa relativno malom koncentracijom aktivnih sastojaka. Ipak neophodno je koristiti ih jer pre svega, iako slabije deluju dubinski u odnosu na druge proizvode za negu, ultimativno su sredstvo za spoljašnju zaštitu kože koja je jako bitna kako bi se aktivni sastojci zadržali u koži, ali i kako bi se sprečila dalja oštećenja nastala spoljašnjim uticajima.

Serumi

Oni su laganije konzistencije od krema, imaju jaču koncentraciju aktivnih sastojaka, dublje prodiru u kožu, ali je slabije štite spolja. Upravo zato se serumu nanose pre kreme, kako bi delovali dubinski, dok će krema delovati u plićim slojevima kože i spolja. Serumi su odlično sredstvo koje aktivno deluje na različite probleme i na našem tržištu se mogu naći za najrazličitije namene-indikacije. Serum se može koristiti samostalno, ali je ipak preporuka nakon njega naneti kremu. Savet: za maksimalno dejstvo nanesite serum na kožu i masirajte je dok se serum potpuno ne upije – iznenadićete se rezultatima.

Koncentrati – čuda u malim bočicama

Po pravilu se pakuju u manja pakovanja, do 30ml, a vrlo često i u manjim. Zašto? Pre svega jer je koncentracija aktivnih sastojaka maximalna za željene rezultate, a i lako se razmazuju pa je potrebna jako mala količina kako bi se tretirala željena regija. Koncentrovane formule mogu biti poput fluida, ulja, gelova, emulzija, itd. i uvek se lako razmazuju. Treba obratiti pažnju na sastav, i obavezno ih koristiti prema uputstvu. Aktivni sastojci u većoj koncentraciji opravdano svrstavaju ove proizvode u čuda u malim bočicama.

KONCENTROVANE FORMULE sa naučno dokazanom efikasnošću – VIDI OVDE

Sve ćešće na tržištu se pojavljuju koncentrovane formule, ne samo sa hijaluronom i kolagenom, već i sa vitaminima, peptidima, inovatvnim sastojcima, prirodnim uljima, a na vama je da izaberete šta vam najviše odgovara.