NIJE NEMOGUĆE: Besprekoran ten tokom cele godina!

blistav-ten-irena-eris-srbija

Tokom cele godine i sa promenom vremenskih uslova menjaju se spoljašnji uticaji koji negativno utiču na kožu: sunce, vetar, suv vazduh, itd. Svi ovi faktori narušavaju zaštitnu barijeru kože, isušuju je i samim tim ubrzavaju proces starenja kože, ali i koža postaje grublja i javljaju se različite nesavršenosti kože, pa i iritacije.

Ne briniti, u svega nekoliko svakodnevnih koraka vaša koža će blistati tokom cele godine.

PILING KOŽE

piling-koze-uradi-sam-diyUklanjanje mrtvih ćelija sa kože je osnovni preduslov za dalju negu. Možete se odlučiti za neki profesionalni tretman (hemijski piling, mikrodermoabrazija, kozmetički tretman za ekfolijaciju,…), ali možete i sami kod kuće uraditi mehanički piling 2x nedeljno što je dovoljno da uklonite površinski sloj mrtvih ćelija.

  • Ukoliko imate suvu kožu pomešajte u pastoznu smesu bilo koje biljno ulje i žuti šećer i nanesite na lice kružnim pokretima,a potom isperite. Ukoliko je koža izrazito suva možete ostaviti smesu na licu 10-ak minuta,a tek potom isprati.
  • Ukoliko imate masnu kožu pomešajte sitnu morsku/himalajsku so (sa ili bez sode bikarone) sa tečnim sredstvom sa kojim se inače umivate i kružnim pokretima ispilingujte lice,a potom isperite tolom vodom.
  • Ukoliko imate osetljivu kožu ili kožu sklonu kapilarima, nežniji frotiski peškir pokvasite mlakom vodom i blažim pokretima izmasirajte lice. Nemojte previše razvlačiti kožu, niti jako pritiskati da ne biste previše iritirali kožu.

KREME SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

spf-zastita-bb-i-cc-kreme-srbija-prodajaTokom cele godine koristite kozmetiku sa SPF zaštitom. Na tržišti se mogu naći različite dnevne kreme sa SPF-om koje je obavezno koristiti tokom cele godine. Sada imamo u ponudi i BB kreme i CC kreme sa SPF zaštitom, tako da zaštita kože od UV zračenja nikad nije bila dostupnija, a dugoročno vršite prevenciju starenja kože.

 

 

HIDRATACIJA

hidratacija-koze-cele-godine-dr-irena-eris-srbijaPostoje različiti tretmani za dubinsku hidrataciju kože, i poželjno je da odradite makar sezonski tretman za hidrataciju (mezoterapija, dermapen, derma roler, neki profesionalni kozmetički tretman, itd.), prema vašem tipu kože. Svakako bilo bi poželjno bar kozmetičke tretmane odraditi  1xmesečno, ali je bitno da svakodnevno koristite neku kremu i/ili serum za hidrataciju kako biste svakodnevno održavali vašu kožu hidriranom spolja i iznutra. Zapamtite da je i masnoj koži potrebna hidratacija, jer ukoliko je masna koža dehidrirana lučiće više sebuma pa ćete se zateći u začaranom krugu. Postoje dnevne i noćne kreme, a izbor je na vama. Medjutim, ukoliko želite malo više da pružite svojoj koži u malo kreme tokom dana (npr. nakon skidanja šminke) dodajte nekoliko kapi seruma i daćete vašoj koži sve što joj je potrebno za blistav ten.